Ensimmäisen yläkouluvuoden kokemuksia rehtoritapaamisessa

Hyvä vapaa-aika -hankkeen nuorten ensimmäinen yläkouluvuosi on päättynyt. Lähes kaikki nuoret siirtyvät syksyllä kahdeksannelle luokalle. Hanke kutsui perusopetuslinjan linjanjohtajan ja aluepäälliköt sekä hankekoulujen rehtorit yhteiseen kokemustenvaihtoon nuorisoasainkeskukseen heti lukuvuoden 2013-2014 päätyttyä.

Paikalla oli myös Nuorisotutkimusverkoston tutkija Tomi Kiilakoski, joka kertoi koulun ja nuorisotyön yhteistyöhön liittyvästä tutkimushankkeestaan. Puheeksi tuli myös esimerkiksi ystävyyssuhteiden ja vapaa-ajan harrastusten merkitys maahanmuuttotaustaisten nuorten kotoutumisessa. Kiilakoski nosti esiin muun muassa Antti Kivijärven väitöstutkimuksen, jossa yhtenä teemana on ystävyyssuhteiden merkitys eriarvoisuuden kuilujen silloittajana (engl. bridging).

Keskusteluissa hankkeen toiminnan tuloksista korostettiin sitä, että jo nyt toiminta on ollut selvästi iloksi ja hyödyksi kohdeluokkien nuorille. Seuraavaa toimintakautta, eli oppilaiden kahdeksatta kouluvuotta, varten toivottiin lisää yhteistä suunnittelua ja toimintojen aikatauluttamista, jotta koulun ja nuorisotoimen yhteistyö sujuu mahdollisimman mutkattomasti.

Tutkija Anna Anttila ja projektipäällikkö Kirsi Autio esittelivät hankkeen keskeisiä tutkimusnostoja sekä kehittämistyön onnistumisia ja haasteita: rehtoritapaaminen 020614

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *