Hanke esiintyi Allianssi-risteilyllä: Harrastamisen mahdollisuudet yhdenvertaisiksi

Hyvä vapaa-aika -kehittämis- ja tutkimushanke oli mukana kevään 2016 Allianssi-risteilyllä. Risteilyn teemana oli yhdenvertaisuus, joka on myös Helsingin nuorisotoimelle keskeinen tavoite.

Hyvä vapaa-aika -hankkeessa yhdenvertaisuutta edistetään tukemalla yläkoululaisten vapaa-ajanviettoa ja harrastamista. Vaikka nuorten lähtökohdat, kuten heidän perheittensä varallisuus, kokoonpanot tai asuinpaikat olisivat erilaisia, yhdenvertaisuuden lisääntyessä yhä useammalla nuorella on mahdollisuus saada tarvitsemiaan tai haluamiaan vapaa-ajan palveluita.

Hanke tukee nuorten valintoja ja eri harrastuslajien kokeiluja myös taloudellisesti. Tavoitteena on, että harrastamisen yhdenvertaisuus ja nuorten itse mielekkäänä pitämien vapaa-ajan valinnanmahdollisuuksien lisääminen parantavat heidän hyvinvointiaan tässä ja nyt. Nuorille avautuu uusia näkymiä peruskoulun jälkeisiin valintoihin niin koulutuksessa kuin sosiaalisissa suhteissa ja muussa vapaa-ajassakin.

”Harrastamisen mahdollisuudet yhdenvertaisiksi” ohjelmaosiossa kerroimme hankkeen toiminnasta, tuloksista ja ideoista nuorisotyön kehittämiseksi. Katso esityksen diat tästä tai kohdasta Esittelymateriaaleja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *