Nuorten tutkijapajat käynnistyneet

Nuoret ovat oman elämänsä parhaita asiantuntijoita ja toimivatkin Hyvä vapaa-aika -hankkeessa aktiivisina kanssatutkijoina. He paitsi tuottavat tietoa vapaa-ajastaan myös kommentoivat ja tulkitsevat hankkeessa eri tavoin kerättyjä tutkimusaineistoja.

Hankkeen ensimmäisen toimintavuoden päätteeksi kaikille luokille tarjottiin mahdollisuus viettää yksi toiminnallinen koulupäivä Fallkullan kotieläintilalla. Näiden tutkijapaja-päivien aikana nuoret keskustelevat oman koulunsa kyselytutkimuksen vastauksista. He myös kartoittavat itselleen mieluisia paikkoja niin Helsingissä kuin muuallakin maailmassa. Nuoret kertovat, mitä uutta ovat oppineet tai oivaltaneet hankkeen kuluessa eli seitsemännen luokan aikana. Niin ikään he kertovat, minkä neuvon antaisivat nykyisille kuudesluokkalaisille yläkouluun siirtymisen varalle.

Jokaiseen päivään kuuluvat hankkeen kyselyiden tulosten perusteella tärkeimmät vapaa-ajan ainekset: paljon ruokaa sekä samanikäisiä tyttöjä ja poikia, joiden kanssa tehdään jotain hauskaa ulkona. Fallkullan eläimillä on tutkijapaja-päivissä myös merkittävä rooli.

Tutkijapajat jatkuvat toukokuussa, ja näillä sivuilla raportoidaan niistä tarkemmin.

169

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *